her çocuk ateist doğar...!

25 Nisan 2010

nasıl ateist oldum?

Efenim öncelikle blogumda ilk olarak ne yazayım diye düşünmek beni biraz heyecanlandırdı ve sevindirdi. Ben de blogumun ilk yazısında dini inanç kaybımı anlatmaya karar verdim

Evet efenim, tutucu bir aileye sahibim ve anneciğim eski bir hocadır. O yüzden din konusunda çok iyi yetiştirildim. Dini vaazlara ve sohbetlere katıldım. Birçok hadisi ezbere bilirdim hatta uymayanlarla ilişkilerim zayıflardı. 10 yaşımdan beri 5 vakit namazımı kılar, orucumu tutar, camiye gider, Kuran okurdum.

Peki ya, bu benim isteğim miydi?
Yoksa ailemin bunu benim beynime kazımasıyla ortaya çıkan bir davranış biçimi mi?

Yakın zamana kadar kalın puntolu yazıya cevabım "evet" idi. Ama düşünmeye ve idrak etmeye başladığım bir gün, niye kılıyorum lan ben bu namazı dedim kendime. Din bana doyurucu cevaplar vermedi. Ardından oruç meselesi takıldı kafama, ulan 18 saat aç duruyosun; ne için? Fakirleri anlamak için! Ulan fakirler su içmiyor mu, suyu nasıl katıyorsun oruca? Bunun gibi İslam dinini ilgilendirecek bir çok soru daha...

Sonra baktım ki benim dinim tutarlı değil, yanlış bişeyler var ama ne? Tabi şakk diye ateist olunmuyor. Ne demiş üstad Darwin: "Dini inanç kaybı, ağır ve kırılgan bir süreçtir."

Bir gün sitenin birinde gezerken seks sitelerinden birinin reklamı gözüme takıldı. İki tane cıbıldak hatun resmini koymuşlar; altında da isimleri, yaşları, milliyetleri, dinleri yazıyor.
Adı: Olga
Yaşı: 19
Nerden: Ukrayna
Dini: Ortodoks Hristiyan

Dini: Ortodoks Hristiyan
Adamların dini ne kadar güzel, istedikleri gibi eğleniyorlar, ilişkiye giriyorlar; sonra da papaza anlatıp günah çıkartıyolar. Tanrı da adamı affediyor. Buraya kadar bir problem yok. Her şey harika gidiyor. Hatta ulan diyorum acaba Hristiyanlık nasıl bişey?

Sonra gittim internetteki misyonerlerden bi tane İncil sipariş edttim beleşe. Kapıya kadar getiriyolar kargoyla tek kuruş da para almıyolar. Neyse efenim, sonra ben bunu okumaya başlamadan önce yanındaki ona eklemlenmiş külliyatı bir gözden geçireyim dedim. Öyle güzel yazmışlar ki kitapları, o gün Hristiyan olursun. O derece yani.. Ama bu kitapların da tek eksiği herşeyi İncil güzeldir, iyidir. İsa Rabdir, süpersoniktir falan filan. Seni okumaya zorluyorlar adamlar İncil'i. Kitapları bitirdiğimde "galiba hristiyan olurum, hristiyanlık çok güzel, İsa mesih" falan demeye başladım arada. Ama iş kutsal kitaba gelince, İncil'i okumaya başlayınca bu düşüncelerimden teker teker sıyrıldım. Hatta öyle ki, İslam'dan daha saçma geldi bu yazılar. Bu arada İslam'a olan inancımı tamamen kaybetmiştim. Ama hala bir Tanrı vardı. Deisttim yani.

Orda burda deizm, ateizmden önceki duraktır diyorlardı. Ama ya bi siktirin gidin lan, yaratan bişey olmaz mı hiç deyip onları cevaplıyordum o zamanlar. Bunu diyenlere kafam girsin falan diyordum. Emindim Tanrı'nın varolduğuna... Kesinlikle bir agnostik veya ateist olmayacaktım. Neyse efenim 3-4 ay deist olarak yaşadım, hayatımı buna göre şekillendirdim. Ama dinler konusunda cevapladığım bu sorunlara müteakip Tanrı'nın varlığı problemi beynimin etini kemirmeye başladı. Bunun üzerine bilimsel makaleler okudum, evrimi araştırdım ve en önemlisi Vasko Tan'ın bu konu hakkındaki videolarını izledim. Ve yine çetrefilli ve uzun bir süreçten sonra görüşüm tekrar değişti.. Önce bilemeyiz aga, vardır-yoktur diyemeyiz olm diyordum. Sonradan varolmadığına dair bilimsel kanıtlar beni ateizme götürdü.

Darwin'in dediği gibi: "Dini inanç kaybı, ağır ve kırılgan bir süreçtir." Ve ben de bu süreci tam da kurallarına uygun olarak geçirdim. Artık tamamen inançsızım.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=292720840488&ref=mf

119 yorum:

  1. Savlarına cevaben değinmek istediğim birkaç şey var.
    Tanrının olmadığına dair bilimsel kanıtlar yoktur. Tanrının olduğuna dair bir kanıt olmadığı için "kanıtların yokluğu, yokluğa kanıttır" prensibiyle olmadığı varsayılır.
    Evrim, büyük patlama veya bilimsel teoriler deizm inanışındaki tanrı görüşüyle (kişinin görüşünü şekillendirebilme yetisine bağlı gerçi) çelişmez.
    Düşüncelerini daha sağlam temellere oturtman temennisiyle.

    YanıtlaSil
  2. O Zaman benim yazılar sana yarar.. http://yelkendergi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. @Adsız
    yorumun için teşekkür ederim arkadaşım. yazıyı yazarken saat 4 falandı, bi de dediğim gibi ilk yazım olduğu için heyecanlıydım kelimeleri karıştırmışım şaşkınlıkla :)
    evrimle ilgili hiç araştırma yapmamıştım o zamana kadar, diğer araştırmaların yanında onunla da ilgilendim. çelişme konusuysa biraz şaibeli; birçok deiste göre tanrı evreni yarattıktan sonra inzivaya çekilmiştir, ama birçoğuna göre de hala bazı şeyleri idare eder. deizm çok esnek.

    @Utku Cem
    yazılarını inceleyeceğim arkadaşım, ayrıca yorumun için de çok sağol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala ateist misin? Eğer öyleyse üzgünüm. Çünkü çocukluğunda islam diniyle yaşadığını yazmışsın. Bu kadar mucize varken Allah'ın varlığına inanmaman beni çok şaşırttı. Ve sorularının hepsinin bir cevabı var fakata yanlış yerlerde arıyorusun. Belki senin için tanımadığın birinim fakat önerim sözler köşkü hayalhanem gibi youtube kanallarına bakman.

      Sil
  4. Yolun yol değil dostum en kısa zamanda özüne dön bu kadar insan boşuna müslüman değil bu dünya geçici aslolan diğer taraf.

    YanıtlaSil
  5. @Adsız
    sen için inanç facebook hayran sayfaları gibi sanırım.. "arkadaşlarını davet et sayfa 10.000 olsun!!"
    sen inançlarını ne kadar çok insan inanıyor diye mi seçiyosun arkadaşım?
    bugün dünyanın %90'ı aniden ateist olsa sen de mi ateist olacaksın?
    durmak yok, yola devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ülkemin güzel vatandaşı demek istiyorum sana. Aynı süreçten geçen biri olarak sana cevap yazmak istedim. Genelde yabancılarla bu konu hakkında konuşup nefsi müdafa ile dinden daha fazla soğumalarına sebep olmaktan çok korkarım. Çünkü Allah var kardeşim.. Fakat bu herkesin çok geçmeden kendine kanıtlaması gereken bir gerçek. Yani ben sana ne kadar dil döksemde sen yetersiz araştırmalarınla (ki burada süreçten bahsediyorum) varlığınla evren arasına bir set çekmişsin. Çok uzun yıllar bunu araştırdım ve hiç pes etmedim her dinin doğru bulduğum yanlarını savundum ve bir süre sonra aslında ne kadar büyük bir yanlış yaptığımın bilincine vardım. Neden diye sorarsan. Çok uzun bir hikaye ama umarım sen benim kadar geç kalmazsın çünkü inan bana çok acı verici. Yalnızca şunu söylemek istiyorum. Eğer bir asırlık hayatım olsaydı onu ikiye ayırır ve miladını Allah'a inanmadan önce ve sonra yapardım. Allah'a seslen kardeşim ona içtenlikle yaklaş, o sana büyük nimetler verdi sana çarpmak üzere olan bir araca yön verdi. O araç seni kötürüm bırakabilir, tüm yaşamını elinden alabilirdi. Şimdiyse bir bak, evreni unut içine bak. Düşün inanacak bir yaratıcı olmadığında hayatın ne kadar anlamsız.. Koca bir insanlığın aslında bu boşluk hissine tahammül edemediği için hak dini arayışına girdiğinin bilincinde ol. Sen de hak dinini bul.

      Sil
    2. Arabayı üstüne kim sûrdü yav, ben mi? Ndkskdkndmlz

      Sil
  6. BibenekSktm26/4/10 19:34

    'Sanırım bende O süreçten geçiyorum :/
    "Dini inanç kaybı, ağır ve kırılgan bir süreçtir." ...

    YanıtlaSil
  7. @BibenekSktm
    umarım tarafsızca yaklaşıp kendi doğrularını bulabilirsin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. Blogunu bulduğuma çok sevindim açıkçası. Ben de şu an ortada bi yerlerdeyim, hristiyanlık, islam ve ateizm üçgeninde sıkıştım sanki :/ ailem bu durumu konuşmak istediğimde olmaz öyle şey saçmalama cinsi cümleler kuruyor. İçimde bi yerde Tanrı'nın varlığını kabullendim sanki, ama hep şu soru var aklımda: Eğer Tanrı tekse neden 4 temel din var? Neden bir dine mensup bi kişi diğer dinlerce 'günahkar' olarak görülüyor? Eğer her din kendi cennetine/cehennemine inanıyorsa, hangisi doğru? Ateizmi seçtim şimdilik. Çok kötü tepkiler alıyorum çevremden. "Ateist miii? sen mii? Hahaha!" gibi, ve fazla sinir bozucu. Bi yanım Hristiyanlığa kayıyor, ama bilmiyorum, fazla karışık :/ Yardıma ihtiyacım var, ama kimden/nereden yardım alabilirim hiç bi fikrim yok :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazık etmeyın allah vardır evrim geçis sureci ispatlanamaıştır sunyayı kainatı ve içinde bulunan herşeyi mukemmeliyetle yaradan rabbımdır butun dınler sırasıyla yaşanmış zamanı gelince hukmu bıtmıştir islam hep vardı adı yahudılık tı sonra hırıstıyanlık enson musluman oldu yazık etmeyın kendınıze ataistler allah katında en ağır cezaya çarptırılıcaklar çunku allahın varlına bınlerce delıl den sonra hala ınkar ettkıleri için benımle konuşmak sohbet etmek messajlaşmak isteyen herkezle konuşurum lutfen bunu kendınıze yapmayıon ölümden sonra pişmanlık yok sonsuz bır yaşam hepimizi beklıyor yasir5481 et hotmmail. com ekleyin

      Sil
    2. Yasir Abi Ne Güzel Yazmişsın Bee Helal Olsun

      Sil
    3. yaşar sana kafam girsin.
      evrim kanıtlanamamış diyor hala

      Sil
    4. Güzel ülkemin güzel vatandaşı demek istiyorum sana. Aynı süreçten geçen biri olarak sana cevap yazmak istedim. Genelde yabancılarla bu konu hakkında konuşup nefsi müdafa ile dinden daha fazla soğumalarına sebep olmaktan çok korkarım. Çünkü Allah var kardeşim.. Fakat bu herkesin çok geçmeden kendine kanıtlaması gereken bir gerçek. Yani ben sana ne kadar dil döksemde sen yetersiz araştırmalarınla (ki burada süreçten bahsediyorum) varlığınla evren arasına bir set çekmişsin. Çok uzun yıllar bunu araştırdım ve hiç pes etmedim her dinin doğru bulduğum yanlarını savundum ve bir süre sonra aslında ne kadar büyük bir yanlış yaptığımın bilincine vardım. Neden diye sorarsan. Çok uzun bir hikaye ama umarım sen benim kadar geç kalmazsın çünkü inan bana çok acı verici. Yalnızca şunu söylemek istiyorum. Eğer bir asırlık hayatım olsaydı onu ikiye ayırır ve miladını Allah'a inanmadan önce ve sonra yapardım. Allah'a seslen kardeşim ona içtenlikle yaklaş, o sana büyük nimetler verdi sana çarpmak üzere olan bir araca yön verdi. O araç seni kötürüm bırakabilir, tüm yaşamını elinden alabilirdi. Şimdiyse bir bak, evreni unut içine bak. Düşün inanacak bir yaratıcı olmadığında hayatın ne kadar anlamsız.. Koca bir insanlığın aslında bu boşluk hissine tahammül edemediği için hak dini arayışına girdiğinin bilincinde ol. Sen de hak dinini bul.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Bak kardeşim ateistlerin tanrı yoktur diyebilmesi için evrenin her bir köşesine gidip tanrı orada mı diye bakması lazım .Böyle bir şey de şu an imkansız olduğundan tanrı yoktur demek mantığa aykıri

      Sil
    7. Ben seni ve din değiştiren insanları çok iyi anlıyorum .Çünkü ben de ona benzer bir dönemi ucuz atlattım .Allah yardımcım oldu çok şükür .Öncelikle insanların bu tarz düşüncelere kapılması normaldir .Bir şeyleri etkilenmeden ve tamamen objektif bir şekilde değerlendirebilme yeteneği en erken üniversitededen sonra ortaya çıkıyor .O zamana kadar hayatımızda gerçekleşen bir takım şeyler düşüncelerimizi yönlendiriyor .Sorularina gelelim .4 din var diyorsun ya .Iste o diğer dinlef yani hristiyanlık yahudilik gibi
      Bir zamanlar hak din olan dinler ve kutsal kitapları insanlar tarafından çıkarları tarafından değiştirilmiş ,yeniden yazılmış ,tamamen doğru olma niteliğini kaybetmiştir .Piyasada 4 farkli incil olmasinin da nedeni budur .Dogru bir tanedir. Bu yüzdem Allah islam dinini göndermiştir .Günümüze tamamen doğru olarak ulaşabilen tek din islam dinidir .Ve islam dini varken tamamen dogru olmayan ve yanlis yargilar iceren dinlere inanmak da elbette dogru degildir .Hristiyanlik ve yahudilikteki cennet cehennem inancı ile temelde ayni olsada en guvenilir kaynak Alemlerin kustal kitabı olan Kuran ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetleridir .Ateislik konusunda ise Ateistlik insan oglunu çaresiz kılar diyebiliriz. Oncelikle boyle bir yargiya inanmak icin bir sebep goremiyorum .Her sey duzen be nizam icinde .Bir yaratici olmasi fikri ile her sey yerli yerine oturuyor .Ama konu ateistlik olunca her sey birbirine giriyor. Yapbozun parcalari oturmuyor .Ayrica bir kez var olmak ve bir daha var olmamak fikri insani çok aciz yapar .Insanoglu için tek çikar ve umutlu yol merhametli bir yaraticimiz oldugunu kabul etmektir .Sama son bir tavsiyem kardeşim .Sen istemediğin sürece beyin hiçbir şeye inanmaz .Mesela eskiden insaarin dünyanın yubarlak olduğuna inanmalari gibi .Sen yeter ki bir şeylerin farkina varmak iste .Allah sana yardim eder .Kanit gösterir .Gel .Gel .Ne olursan ol yine gel .Ister kafir ,ister mecusi ister puta tapan ol yine gel .Bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozumuş olsan da yine gel .

      Sil
  9. :)İnternetin bu yönünü çok seviyorum,İnsanlar Özgürce istediklerini söyleyebilmekte,istediklerini savuna bilmekte birde özgürlük yok derler mutlaka reel hayatta olması gerekmez.
    Dini noktada vakti zamanında hassas olan duyguların bana göre baya enteresan bir hal aldıktan sonra bir tatminsizlik ruhunu epeyce kaplamış.Ama Din Bir Afyondur sözü ne kadar doğruysa ki bunu gayet iyi yaşıyorum.Beni kendi saglıgıma zarar veren bir çok düşünceden alıkoyuyor olması hoş:)İslam dininin yasaklamış oldugu şeylerden hangisi zararlıdır?Sorusuna Birçok ateistten ''-Hayır Yok'' gibi bu ve buna benzer çok cevap aldım hala beni tatmin edecek bir cavap yok, çünkü yararlı bir şeyi yasakladıgıda yok:).
    Son olarak şu Cümle sayfalarca yazı yazmak yerine bir şeyler anlatmak için yueterlidir.
    ''Savaş Cephelerinde Ateistlere Hiç Rastlanmaz''

    YanıtlaSil
  10. teizmden çıkıp deist, panteist ve agnostik olduktan sonra tanrı denen olayın sadece lanet bir dogma olduğunu anladıktan sonra ateist olan biriyim ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAPMA BE kardeşim nerde yaşıyosunuz anlamıyorm her gun allahın varlığını kudretını hıssediyorum göruyorum sız nerdesınız kulaklarınızmı duymuyor gözlerinizmi görmuyor ya bir tek yaprak bıle yaradanın varlığını ispatlıyor sızın derdınız ne arkadaşlar

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bence böyle konularda dikkatli ve düzgün konuşmalısın .Bizim Rabbimize ve bu dine inanlara kötü hissettirir bu. Diğer dinleri doğru olarak görmek kolaya kaçma isteğinden geliyor .Bir şey diğerlelerine gore kolay diye dogru olmak zorunda değildir

      Sil
  11. öncelikle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

    @Adsız (27 Nisan 2010 14:40)
    ''Savaş Cephelerinde Ateistlere Hiç Rastlanmaz''

    çok doğru bir söz.. savaş cephelerinde ateistlere hiç rastlanmaz.. çünkü savaşı çıkartanlar asla kendileri değillerdir !
    bedir savaşı, uhud savaşı, HAÇlı seferleri, KUTSAL CİHADlar.... ortak yanı ne acaba bunların?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. stalin lenin mao da zaten hepsi dindardı dimi

      Sil
  12. Ateist olma sebebin bumu....

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Benim yaşadıklarımın aynısı dedim bir an şu yazıyı okuyunca. Ebeveynlerim aşırı derecede dindar. Sohbet dinledim, oruç tuttum, 5 vakit namaz bile kıldım yani. Ama işte, hayat... Ateist olma olayı da gerçekten çok ağır bir süreç; kafayı yiyebilirdim cidden. Yalnız olmadığımı görmek beni ne kadar mutlu etti bilemezsin, gerçekten çok mutlu etti. Selamlar olsun sana dostum. (Amaçsız yere sildim önceki yazımı da, aynısıydı bununla.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen simdi oruc tutmak bosa diyorsu niye tutuyoruz niye namaz kiliyoruz falan filan neyse bak simdi sen ateistlik mantikdir diyorsun bilimdir gibi dusunceler madem bilime bu kadar onem veriyorsun arastir oruc tutmak mideyi temizle ve rahatlatir bilimsel olarak aciklandi inanmassan arastir simdilik benden bu kadar arastir gel eger hala kafanda soru isaretleri varsa gel ama geleceksin biliyorum neysen kardeaim sen arastir gel hep tek tarafli dusunme pozitif ol tum yollara bak hadi eyvallah.

      Sil
  15. @Erdemir
    hayır bir çok sebebim var.

    @Radioactive Fern
    ne kadar güzel, ben de ilk defa geçmişteki yaşantısı ve şimdiki durumu bana benzeyen birini buldum. ben de çok mutlu oldum.
    (sana ulaşabileceğim bir link alabilirsem, özel olarak konuşmak isterim)

    YanıtlaSil
  16. E-posta adresinize yolladım efendim. Bir de; şu saçma sapan yorum yapan insanları barındırma bence burda. Farklı fikirler olması güzel gerçekten; ama, burda o da yok. Sadece; ''cehennemde yanacaksınız'', falan filan... gibi şeyler yazılıyor. Burda da görmek istemiyorum bunları, her yere virüs gibi yayılmışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlara karşi tepkiniz ve hitap şekliniz doğru değil efendim

      Sil
  17. Sanırım ben dini inanç kaybını çoktan yaşadım ki 4-5 yıl falan oldu.Şu anda deistle agnostik arasındayım ama bu konu üstünde biraz daha düşünsem,ki düşünüyorum,agnostikten ateizme gidicem galiba.Öyle olduğunu seziyorum.İlk başlarda diyodum ki yardan var kesin falan ama daha sonra gerçekten var mı acaba ya dönüştü aklımı kurcalayan soru daha sonra varsa var yoksa yok amaaaaan be durumundayım şu an.

    YanıtlaSil
  18. tamamen ön yargısız yazmam gerekirse;

    1- yazılarından kibir akıyor- ve inancın önündeki temel engel kibirdir zaten. bir yaratıcı,kontrol mekanizması ve hesap verme endişesi yazdığın gibi seni rahatsız etmiş
    2- kendini fazla zeki buluyorsun bu da kibirinle örtüsüyor zaten.
    3-tüm inanç sistemlerini düşünmeden kabul ediyorlar bilimsel değil demen de çok subjektif ve akılcı değil. Misal ben inandığım şeylere tamamen bilimin ışığında inanıyorum.
    4-Ateist olman inan kimsenin umrunda değil ki sen olmasını istiyerek bir blog açmışsın ben de yazdım can sıkıntısından.. Bu da boşluğunun en büyük işareti..
    5-Tabutunu çivilediklerinde hadi yaa harbiden varmış dememen dileklerimle.. İyi günler..

    YanıtlaSil
  19. @Radioactive Fern
    sizinle en yakın zamanda ilgileneceğim.

    @Pelin
    en doğrusunu kendi kendine bulman dileğiyle..

    @Adsız
    1/2-eğer bi tanrı varsa, o benim. evet kimseye hesap vermeyeceğim. çünkü hesap verilecek kimse yok. fazla zeki değilim, sadece yeteri kadar.
    3-bilimin ışığında İNANMAK!! çok güzel, aynen devam...
    4-senin umrunda olmaması, başkasının umrunda olmayadığı anlamına gelmez. çok var etrafta beni müslüman yapmaya çalışan, hatta öldürmeye çalışan.. sen çok dolusun dimi, o zırvalıklarla...
    5-vasiyetimde yakılacağımı belirteceğim, o konuda şüphen olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar gerçek düşüncelerin mi yoksa sinirden mi yazdin ?Arkadaş kibir konusuna değinmiş. Şeytanin da cezalandirilmasinin nedeni kibir degilmidir ?Biz denizin ortasinda bile günlerce hayatta kalamayacagimiz bizim kadar aciz ve muhtac bir varliga nasil tanri diyebiliriz ?Tanri inanci bu olmamali .Tanrı tüm her şeyi yapabilecek kabiliyeti olan eksiksiz ve kusursuz bir varlik olmalidir .Kibir yanlistir .Sen diyorsun ya niye oruc tutuyoruz .O gun sonunda ictigin suyu bulamayan onlarca insan var .Sen en azindan gun sonunda kavusacagin nimetleri biliyorsun .Ama kardesim senin o gun yedigin şeyleri ruyasinda bile goremeyen onlarca kisi var .Hayat herkes icin gorundugu kadar kolay degil .Sen saniyorsun ki bu devirde kimse bir hafta ac kalmiyor .Ama kaliyor kardeşim. Bu görünen her şeyin bir perde arkasi var .Televizyonlarda haberlerde gordugumuz gunluk gayatimizda bildigimiz gibi degil ki .Su bile yok .Su bile .Açlıktan susuzluktan bebekler ölüyor .Sen ise niye oruç tutuyoruz diyorsun .Belki bir nebze aciyip ta anlayip ta hallerini yardim edebilelim diye belki de acima duygusunu hissedemesek te denedik diye bir sevap kazanalım diye .Bu çok karmaşik ve derin bir konu .Seni anliyorum .Ama arstir ve arastirmaktan asla vazgecme .Hiçbir şey göründüğü gubi değildir .Ve senin acindan yada bosver ben ateist olsam savaşa katılmazdım .Ölmek istemezdim ki .Zaten bir kere geleceğim dünyaya .Ve dedin ya savaşı çıkartan kendileri değildir diye .Kendilerinin çıkartmadıgi savaşa dahil olmamali mi insan ?Şu an dünyada çok ciddi bir savaş var .Iyinin ve kötünün savaşı .Agir zamandayiz .Ve inan bana dunya bu hale geldikce ve bu savaşın sonu kotu sonuclaninca kimse savaşı kimin başlattığına bakmaz .

      Sil
  20. Yazılarını takip eden bir deist olarak şunu söyleyebilirim ki:deizm,ateizme giden bir durak değildir ;)
    En azından benim için ateizmin bir durak olduğunu söyleyebilirim kişiye göre değişir tabi.
    Yazıya gelince,gerçekten güzel yerlere değinmişsin.Kutsallık falan yok,hepsi yalan.Bir Kuran satıcısından ücretsiz Kuran iste bakalım :D
    Din,meta hâline gelmiş durumda.
    Alınıp satılıyor.Bunu söylediğin zaman kıyamet kopar.
    Neyse güzel yazı kısacası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki din meta haline gelmis diyorsun ya .Bu o dinin yanlış oladugunu mu gösteriyor .Yanlış yargı .Bu insanların yanlış olduğunu gösterir en fazla .Ve din fiziksel bir şey değildir kardeşim .Istesen de alıp satamazsın .Kalptedir .Ve öyle kutsaldır ki sizin gibi düşünceleri zihninde barındıran bir sürü insan olmasına rağmen hala ilk günkü gibi doğru ve sağlamdır .Kurandan tek bir harf bile değiştiğini göremezsin .Ilk başta el yazması şekilde çoğaltılmasına rağmen .Şüphesiz onu koruyan bir Allah var ve çok merhametli kudretli ve bağışlayıcıdir .Ondan başka ilah yoktur .

      Sil
  21. Siz ateistlere bir sorum olacak. Akla mantığa uygun bir cevap almak istiyorum.
    Bir kaplumbağa yumurtadan çıktığı ilk andan itibaren denize yönelmesinin mantıksal nedeni nedir.. Ve bir kuzunun doğduğu ilk anda annesininin memesine yönelişinin sebebi nedir?

    YanıtlaSil
  22. esirgeyen ve bağışlayan yüce Allah(c.c)'tır.
    oldu mu?

    YanıtlaSil
  23. Kardeşim senin müslüman olup olmaman zerre umrumda değil.. Sadece savunmuş olduğunuz görüşün ne derece kuvvetli olduğunu merak ediyorum.ipsy

    YanıtlaSil
  24. denize gitmesinin ve annesinin memesine yönelmesinin dinle alakasını kuramadım nasıl bir soru? Varsa ilgisini söyler misiniz? .. :S ..

    YanıtlaSil
  25. Dinin yasaklarından bunalıp dinden çıkmışsın, benim sebeplerim daha tutarlı. Müslümandım, deist oldum saçma geldi bir süre nihilist olup kafa dinledim şimdi agnostiğim. Yok da diyemiyorum var da. Daha önce araştırıp evrimin saçmalık olduğunu görmüştüm. Evrimi bir daha araştıracağım, belki onca saçmalık içinden mantıklı bir şeyler çıkabilir.

    YanıtlaSil
  26. Siz ateistlere bir sorum olacak. Akla mantığa uygun bir cevap almak istiyorum.
    Bir kaplumbağa yumurtadan çıktığı ilk andan itibaren denize yönelmesinin mantıksal nedeni nedir.. Ve bir kuzunun doğduğu ilk anda annesininin memesine yönelişinin sebebi nedir?

    Bu soruları niçin soruyorsun biliyor musun?
    Çünkü sıradan bir tabiat canlısı olma kavramını kaybetmiş insan. Yani televizyonda hakkında belgeseller izlediğin o aslanlar kaplanlara baktığın gibi bakamıyorsun insana.

    İnsan kutsal, ölümsüz ve herşeyin hakimi gibi geliyor sana.
    Beynindeki kümülatif bilgi interaktif bir bilinç oluşturdu diye bu mekanizmaya hayran kalıyorsun. -Evet aslında bir yaratıcı veya dinler fikri tanrı veya tanrılara hayranlıktan değil kendi kendine hayranlıktan ileri gelir.

    Neyse sorunun cevabına geleyim: İç güdü. Bu genetikle nesilden nesile aktarılan özelliklerle gelir. Dünyaya gelir, gözünü açar eylemler tetiklenir. Nasıl sırtın kaşındığında elini omuzundan aşağıya veya yan tarafından yukarıya kaşımaya hareketlenirsin. Bu da öyle bir şey.

    Neye inanırsan inan bazen gözlerini kapa ve doğadaki diğer kardeşlerini hissetmeye çalış. Ağaçları kuşları çiçekleri. Onlar sana huzurlu ve mutlu yaşamak için pek de akla ihtiyaçları olmadığını gösterirler. Böylece sen de ömrünü perde arkasında üstün bir akıl veya bilinç aramakla boşa harcamamış olursun.

    Sevgiler herkese.

    Kaliteli bir blog. Hazırlayan arkadaşa teşekkürler. Blog sahibiyle nerdeyse aynı fikirde olduğum için soracak veya anlamayacak pek birşey göremiyorum.

    Sadece şunu söylemek isterim ki:
    Siz çok şanslı birisiniz. Hayatınızı siz daha doğmadan önce yazılan senaryolar içerisinde kaybolmaktan çekip çıkardığınız ve özgür bilince ulaştığınız için siz çok şanslı birisiniz. Hele de böyle bir ülkede böyle bir özgür bilince ulaşmak kapalı bir hücrenin iğne deliği kadar küçük penceresinden aydınlığa süzülmek gibidir. Tebrikler

    YanıtlaSil
  27. İç güdü he. Gerçekten komiksin.. Nesilden nesile geçermiş. Nasıl bir şeymiş bu..
    Hayvanlarla insanları bir tutmanız da ayrı bir mesele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir sen icgudu diyorsun icgudu degil doga teknol9ji bilgi kuranikerim hepsini herseyi iceriyor ve filozoflar kafa yormadiklari icin saygi gostermemistir cozemedikleri icin saygi gostermistir nesilden nesile gecmistir diyosun bunu sonsuzluk olara yorumluyorsun sonsuzluktan 2 cikar -2 sonsuzluk ama azaliyor dimi sonsuz degilmis demekki hic bir sey kendiliginden olmaz elhamdulillah muslumanim tarafsiz s3nelerce dinleri sorguladim sadece kendi dinimde bu yasak degil gunahtir sozu gecer dinimde adalet var guzellik var sukurler olsun allahima musluman olarak geldim musluman olarak gidicem

      Sil
  28. arkadaşım, burası tartışma platformu değil. tartışmak istiyosan başka yerlere git!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden dusuncelerimizi tartisiyoruz
      dusunce ozgurlugu bunu basta bi at3ist olarak kabul etmelisin

      Sil
  29. Ne kadar çok benziyor hikayelerimiz. Benim de ailem, akrabalarım dindar bir ailedir, zamanında beş vakit namaz kıldım oruç tuttum kuran kursuna gittim sureleri ezberledim ama şimdi? Şimdi deizm ile ateizm arasında gidip geliyorum. Ama kesinlikle inanmıyorum artık. Benim de çevremden kimse bilmiyor ateist olduğumu, üstelik bir de Konya'da yaşıyorum.. İşimiz zor :)

    YanıtlaSil
  30. Senin yazılarını hep takip ediyorum,aynı düşüncedeyiz seninle.Ama benim inancı vs bilmem ne yi sorgulamam kendi kendime oldu,benim ailem dindar filan değil işte annem biraz dinle ilgilidir ama onun da dindar olduğu söylenemez,babam da aslında deist ama kendine bile itiraf edemiyor dine inanmadığını.Ben bi ara oturup konuştum onlarla işte böyle böyle ben ateistim inanmıyorum falan dedim yok saçmalama falan filan dediler.Bu olay da 2 yıl önce filan dı,bunu söylediğimin ardından 3-4 ay geçti bunlar benim dediğimi unuttular bile ohoooo.Her neyse biri dinle ilgili bişey derse evet öyledir deyip geçiyorum uğraşmak istemediğimde,ama çoğunlukla tutamıyorum kendimi kavga filan da ediyorum.

    YanıtlaSil
  31. Merhaba
    Yazını okudum yorumlarında büyük bir kısmını. Sana bir sorum olacak.Bence blogu sen açmadın kendi kendine oluştu desem ne dersin. Olur mu öyle şey diyorsundur değil mi? Ya da bu yazılar kendiliğinden yazıldı sahibi yok desem. Anlamadığım nokta şu bir kitabın bile yazarı varsa şu koskoca DÜNYAnın neden bir yaratıcısı olmasın.

    YanıtlaSil
  32. @Betül
    burası tartışma platformu değil.. bu bloga neden müslümanlar gelir anlamıyorum ki? çok tartışasın varsa git ateist forumlarına!

    YanıtlaSil
  33. @Betül

    Kimsenin dünyanın evrenin vs bişeyin kendi kendine oluştuğunu söylemiyo. Eğer kafanızı kaldırıp araştırma zahmetine girerseniz farklı sonuçlar elde edersiniz. Ayrıca, duydunuz mu bilmem deizm diye bi olay vardır. Hiçbi dini kabullenmezler ama bi yaratıcı olduğuna ya da bi güç olduğuna inanırlar. Eğer blog yazarı yaratıcı kavramını kabullenseydi deist olurdu, ateist değil. Yaratıcı kavramını kabullenmesini sağladığınız herkes pat diye müslüman olmaz yani. Bilmem anlatabildim mi.

    YanıtlaSil
  34. hilal:::: ben ateist olduğumda tanrının benim için korkudan ibaret olduğunu anladm..hala yalnz kaldığımda ulan ya tanrı varsa ve şimdi bana gözkürse dyrm:DD:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığın hayatına bağlı .zalimler için zulüm vardır .Belki de bağışlanma.Ama merhametliler için çok nimetler ve güzel bir ölüm sonsuza kadar sürecek mutlu bir yaşam vardır .Eğer iyi bir insansak korkmaya gerek kalmaz

      Sil
  35. anlattıklarında bir bok göremedim okurken acaba neler yaşamış dedim baktımboş safsata. kardeşim dini inancım iyi diyorsun islam ı iyi bilen biri onda ki güzelliği görür. ha yok ben çok yanlışlar gördüm diyyorsan nelr gördün yazsaydında bizde ders alsaydık otur kuranı eleştirel oku hatta küfrederek kızarak oku ama cesaur olo mert ol nerde yanlış varsa ona takıl ve nerde doğru varsa onu idrak et.. tanrı yok diyorsun peki ne var nerden geldik nere gidiyoruz bunu anlatta öğrenelim ewrim diyorun herşeyin bir yapım aşaması vardır peki ewrimi neden bir yapım aşaması olarak düşünmüyorsun... tamm dinler yalan safsata şeyler olsun tanrı olmasın ol zaman anlatı ver bakalım senin teorin nedir ne biliyorsun namaz a boş diyorsunsoruyorum sana bir ikramda bulunan birine bir teşekkür etmek zor iş mi ha diyeceksin bunu neden namaz olarak algılıyorsun namaz yada başka bir şey bunun seçimini sen yapmalısın.... islam içinde yobazlar tosunlar hatta beş para etmezler olabilir bu islamın değersiz olduğu anlamına gelmez.hele islamı yaşayanları gör birde onlarda ki tevazuyu hoşnutluğu doğruluğu tat birde annem hoca ben dinimi bilen biriyim diyorsun bırak hacıyı hocayı aklınla O na yaklaşmayı dene... ve bilmedğin daha neler var anla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru diyorsun, bi sanat eserine veya yapıta baktıklarında 'Vaayy harika işçilik' demeyi biliyorlar ama biz Allah var,deyince geri kafalı, vasat eğitim almış oluyoruz oysa Türkiye denilen ve içinde milyonlarca müslümanın bulunduğu ülkede ne çok vasat eğitimli ateistler var, onu geçtim Peygamber için Kurandan alıntı yapıp pedofili diyen bile var, madem İslama inanmıyorsun neden yalan olduğunu sandığın din için yine yalan olduğunu sandığın bi kitaptan alıntı yapıyorsun derler adama! Ama ateist olanlar herşeyi elle tutulur gözle görülür sanıyorlar ve bi başka soru sen telefonla Almanyadaki bi arkadaşına WhatsApp dan resim yolladığında resim giderken görüyor musun? Uçarak mı gidiyor demezler mi adama?!

      Sil
  36. tekrar tekrar söylemekten usandım artık; burası dini tartışma platformu değil! burada vardığım iç huzuru anlatmak zorunda değilim ve bilmem kaç tane müslümanı dinden çıkarırsam kazanacağım bir ödül de yok, o yüzden böyle bir çabam da yok..
    ama tabi sen benim gibi bir dinsiz imansızı; müslüman yaparak cennetin baş köşesine geçeceksin ya, hiç durma devam et!

    kuranı okumamışmışım, nereden biliyorsun okumadığımı? eleştirel bir şekilde yorumlamadığımı? kaldı ki ateistliğin olmazsa olmazlarındandır bu.. kuranı kerimi de, kitabı mukaddesi de anlayarak okudum...

    bir de bu islam ne menem şeymiş arkadaş? kime sorsak yok o islamı yaşamıyor, yok biz yaşıyoruz.. sonra başkasına soruyorsun o da kendine göre veriyor cevabı.. ben kurana bakarım arkadaş! tefsirmiş, hacı hocaymış; vız gelir tırıs gider.. annem ve babamın durumunu sadece ne kadar baskı altında olduğumu anlatabilmek için söyledim..

    tekrar söyleyeyim; gidin bir ateist forumuna da orada biraz gözlem yapın, zira bir günde anlayamazsınız bunu.. önce oradaki başlıkları okuyun; pat diye bu abes soruları sorarsanız "Sizinle dalga geçilir"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cehalet olarak seni yorumluyorum burda arkadaşım tartışmak dinleri sorgulamak sevaptır burda seni sıkan ne anlamıyorum yetersizmısın kafan mı karışık Kur'an'ı Kerim okuduysan bilirsin orda iyiliği adaleti guzelliği doğrular zerre kadar kafan basıosa iyiyi kötüyü bilirsin
      betül kardeşimin yazısında soylediği gibi blog kendindenmı oluştu sen yaptın allah herkese akıl verir nasıl bakmak istersen oyle bakarsın düşüncelerinmize saygım yok insan olduğunuz için saygım var hiç birşey kendiliğinden oluşmaz ALLAH.C.C kanıtmı istiyorsun var olmadığını kanıtlayabılırsen sana inanıcam !!!
      hiç birşeyden varoluş olmaz herşey allahın taktiri ile meydana gelir

      Sil
  37. ALLAH SİZLERE BİZLERE VE CÜMLEMİZE İSLAMLA HAKKIYLA ŞEREFLENMEYİ NASİP EYLESİN

    YanıtlaSil
  38. aynı bende senin gibi bu süreçlerden geçtim çok sancılı agır bir süreç beynindeki oluşmuş bir çok kalığp düşünceyi kalıp bakış açısını yırtıp atmak biraz zor ama imkansız deyil .

    YanıtlaSil
  39. yorumların hepsini okumadım ama arada birşey gözüme çarptı:" bu kadar insan boşuna müslüman değil" demiş ki ülkemizde çoğu kişi müslüman aileden geldiği için müslüman oluyor özgür irade ile seçmiyor insancıklar ayrıca müslümanlar çoğu ülkede 5-6 çocuk yapıyor bu da sayılarını gayet rahat arttırabiliyor.(ki ülkemizdede en az 3 diyen bir boşbakan var). inanana inanmaya herkese saygım var yazıda bence güzel olmuş diğerlerini de vaktim olunca okuyacam takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende bir ateiste bakarak sorgulayarak ateist oldun
      hergun okuduğum yazılarla Kur'an'ı Kerim güzellikleri sayesinde iman ettim orda sadece doğruluğu güzelliği emrediyor neden mantığım benı yanıltsın iyi olan kötümü ?

      Sil
  40. Burası bir blog ve kimse ateizm/islam savunması yapmak zorunda değil.

    Müslümanlar, ağzınızın salyalarını toplayın ve çıkıp gidin buradan, biz okurları da rahatsız etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burada savunma yapmak zorrunda olan kimse yoksa sende o boş beyninle burada ki yorum yapan insanlara hakaret edemezsin.rahattsız olmak istemeyenler ekranı yukarı kaydırsın.

      Sil
  41. Hep aynı soru illa bir yatarıcı olmak zorunda. Peki bu kadar kudretli her şeye gücü yeten ALLAHI kim yarattı. Ne? O zaten mi vardı? Hadi canım kitabın bile yazarı varken ALLAH'ı da mutlaka bir şeyin yaratmış olması gerekir....

    YanıtlaSil
  42. Ben fazlasıyla inançlı biriyim yani benim için din var ee dolasıyla Tanrıda. Bu düzenin gerçekleşmesi bana göre bir tesadüf olamaz illaki bir yaratıcı olmalı die düşünüyorum çokca araştırma yaptım yazına rastladığıma sevndim fazlasıyla merakli biriyim araştırma konusunda... Tabi yaptığım çokca araştırma sonucu çokta geniş düşünceye sahip oldum yani asla insanı dini konusunda yargılamıyorum hatta farklı inançları olanlarla yüzyüze konuşmak dahi sevndirir bni o kadar din araştırdım fakat inanışımdan vazgeçmedim daha fazla araştırdım hatta bi aralar arkadaşlarım korkmaya bile başladılar inanışımda farklılıklar olucak diye ataist yahut deist olmamdan korktulr fakat bn bunu takmadım açıkcası,, grçei er geç bulucam dedim Hiristiyanlık yahudilik sonra çokça inanış ateislik deistlk hatta satanzmi dahi araştrdım bunlar yetmedi eski dinleri şuanda btmiş tükenmş dnleri bile araştrdım hiç ayrım yapmadım islam dinini nasıl araştırıyorsm onlarıda aynen arştrdım vee en mantıklısı kesinlkle islamdı bnim için insan derinlerine inmeli bu konunun iyice kafayı takmalı gerçekten... Halada arştırmaktaym yazınada zatn böyle rasladım yolunun doğru olduğuna inanıyorsan bu yolda kal tabiki zaten gerçeği kmse bilmio bzler sadece inanıyoruz... Ama aklına takıln hala bişiler varsa araştrmaya devm et Ben araştrmalarımı yaparken delirmeyi dahi göze almıştm Derinlere indikçe gerçektn kafayı yiyo insan Bir müslümanım evet ama düşüncem şuki Bence neye inanırsak inanalım mutlaka acabayla başlıyan sorularımz olucktr Çünkü gerçeği hiç kmse tam anlamıyla bilmio...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Bu yoruma kadar tüm yorumları okudum.Çok üzüldüm.arkadaşım araştırdım müslümanım diyorsun bir de gerçeği kimse tam anlamıyla bilmiyor diyorsun.bu ne çelişki?neyse.müslüman olmayan tüm arkadaşlara sözüm şimdi.ben kendimi bildim bileli müslümanım.fakat ne yazıkki ne namaz kılıyordum ne de kuran okuyordum.sonra birgün tevbe ettim ve tüm kötü alışkanlıklarımı bıraktım (içki, çapkınlık falan) Şimdi Allah ne emretmişse buna uymaya çalışıyorum.namaza başladığımdan buyana içimdeki huzursuzluk yok oldu.arkadaşlar birgün öleceğiz.şöyle düşünün.ya Allah varsa ve sonsuz azap bizi bekliyorsa?

      Sil
  43. sayfanıza tesadüfen rastladım. Başta şunu söyleyeyim. Ben hiçbir cemaat, tarikata vs mensup biri değilim. Yukarıda din eğitimi vs aldım demişsin. Eğitimi almak önemli değildir aldığın eğitimi anlamak önemlidir. Sonunda da zaten kendin söylemişsin niye bunları yapıyorum sen özgürlük peşinde olmak için olmuşsun ne olmuşsan ki örneklerinden de belli istedikleriyle ilişkiye girebiliyorlar, günah çıkarıyorlar vs. ALLAH insanları yaratırken dememiştir kesinlikle namaz kılacaksın, oruç tutacaksın. İster tut ister tutma, sonunda bana geleceksin o zaman dönüşün olmayacak demiş. Kur'an ı eğer anlayarak okusaydınız içinde binlerce bilimsel şeyler görebilirdiniz. Kutupları, dağların özelliklerini, uzayı gezegenleri, gece-gündüzü. biz insanların beyni eğer bunları aşama aşama almasaydı bunlar insanlara bir anda verilirdi. Demekki anlamak için okumalıyız.

    Çelişkide olanlar filan varmışmış. Hayatı bir okul olarak düşünün anaokulundan üniversiteye. Neden 4 kitap vardır. İslam dini üniversitedir. İslam dini kendisinden önceki kitap ehli dinleri kabul eder. Önceki dinler o anki toplumun ihtiyaçlarına göre inmiştir. hepsi aynı yaratıcıyı gösterir. Hepsinde de son dinin geleceği müjdelenmiştir. Hiçbir resul kendi aracılığıyla vahyolan kitapla böbürlenmezken sonradan gelen aklı kamil olmayanlar saltanat hırsıyla bu kitaplar üzerinde değişiklik yapmıştır. İslam; zeburu, tevratı, incili reddetmiyor etse zaten orada olmayan bilgiler, yaşanan olaylar anlatılmazdı. burada hikaye olsun diye bizlere aktarılmıyor. ilköğretimi, ortaöğretimi reddeden elbette üni. ye giremez. kimseye zorla okuyun denmez. ama sonunda Biri doktor, hakim, savcı vs olur bitirmeyen biryeri hak iddia edemez. 40 yaşına girmiş biri okumamışsa daima şunu der "ah keşke eskiye dönebilsem şurayı burayı okuyabilseydim" Okullarda nasıl ki disiplin kuralları varsa yeryüzünde de vardır. Milyonlarca içecek varken insanın sadece tek yasak olan alkole koşması nefsin cazibesidir. Namazın, oruçun amacı yine insan içindir nefis ve şeytantan uzak durdurmak içindir. Örneğin öğlen namazını kılan ikindi vaktini bekler o namazı düşünür abdestini vs bozacak namazı engelleyecek birşey yapmamaya özen gösterir. Yoksa sen, ben namaz kılsak nolur kılmasak ne ALLAH'ın ihtiyacı mı var. Benim koskoca Cennetim var kullarım o boşluklara yerleşsin hak ederek girsinler istemiş. Akıl sınırsız değildir. Gnümüzde imama, müezziene kızıp dini bırakanlar var. Sanki imam İslam dininin varisiymiş gibi. Sanki imam insan değil. Bizim dinimizde PAPA yok arkadaşlar. okuyun kendinizi eğitin. Üniversitede de biter CENNETte öyledir ölümle üniversite biter. O zaman ah keşkeler başlar cevaplar açıktır;

    YanıtlaSil
  44. CEVAPLAR

    Nihayet onlardan birine ölüm gelince, "Rabbim! Beni dünyaya geri gönderiniz ki, terk ettiğim dünyada salih bir amel yapayım" der. Hayır! Bu sadece onun söylediği (boş) bir sözden ibarettir. Onların arkasında, tekrar dirilecekleri güne kadar (devam edecek, dönmelerine engel) bir perde (berzah) vardır. (Müminun/99-100)

    Biliniz ki Allah yer yüzünü ölümünden sonra diriltir. Belki aklınızı kullanırsınız diye size âyetleri açıkladık. (HADİD/17)

    Şüphesiz ki taneleri ve çekirdekleri yaran Allah'tır. O, ölüden diriyi çıkarır, diriden de ölüyü çıkaran O'dur. İşte Allah budur. O halde nasıl yüz çevirirsiniz? (EN'AM/95)

    Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar şeylerle denizde akıp giden gemide, Allah'ın yukarıdan bir su indirip de onunla yeri ölümünden sonra diriltmesinde, diriltip de üzerinde deprenen hayvanları yaymasında, rüzgarları değiştirmesinde, gök ile yer arasında emre hazır olan bulutta şüphesiz akıllı olan bir topluluk için elbette Allah'ın birliğine deliller vardır. (BAKARA/164)

    En önemlisi Hz. Muhammed (S.A.V) deniz görmemiş bir insan, ümmi olan bir insan. Böyle bir kişi bu kadar şey biliyorsa, Yaradanı işaret ediyorsa, günümüzde bir iki kitap okuyup kendini bende yaratırım sananlar utanmalı.. Bizlerden bu dünyada istenen namaz, oruçta; para, zorluk vs yok ne yaparsak kendimize...

    ALLAH HEPİMİZE HİDAYET VERSİN.

    YanıtlaSil
  45. BURASI TARTIŞMA PLATFORMU DEĞİL
    bizde sadece sizi düşünmedik herhalde sizin gibi düşünen kafasında gel-git olanlarda burayı okuyor onlara faydamız olsun bencillik yapmayın.

    YanıtlaSil
  46. Yazık sizi kuşbeyinli verilen aklı bile kullanamayan ahlaksız üçkağıtçı nefsperverler... Siz küfrederek ancan ve ancak kendinizi aşağıların aşağısına itmekle kalmayıp pis nefsinizi başınızın üzerine çıkarın bakalım... Ey ahmaklar topluluğu ölünce toprak olmanıza sizi inandıran delil nedir ki hıı, öleceğinizi bile bile nasıl bu kadar cüretkar olursunuz nasıl bu kadar şeytanı ilah edinirken ben ateistim diye sefihçe ortalığı velveleye verirsiniz.. Bir kere bile okumaya zahmet etmediğiniz Kuranı kerimde Allah sizin gibilerin haberlerini de vermiş tam 14 asır evvel ama siz ahmaklar okumak yerine ruhundan uzak olarak tuttuğunuz(!) oruçları kıldığınız (!) namazları anlatıyorsunuz ey reziller topluluğu... Siz Allah'ı kabul etmemekle Allah'ın azametinden bir şey kaybedeceğini mi sanıyorsunuz.. Ya siz sizi yaradana itaat etmediğinizden kaybettiklerinizi ve kaandığını ateş hakkında ne düşünüyorsunuz... Akıllı ve mantıklı düşünebilen hristiyanlar, yahudiler hatta ateistler doğruluğuna bile İslam dininin hak olduğuna şehadet etmişken siz düşünme özürülülere noluyor Darwin üstadın seni cehennemde bulup kurtaracak mı bakalım yoksa hepiniz o günde birbirinden kaçan zalimker mi olacaksınız...bedbahtlar yazık size ve ancak siz yazık... Ve Yasin suresinin 77 ateinde Allah sizi sizden daha iyi tasvir eder lütfen sesli okumaın zira sizin o pis ağzınız Kuran-ı Kerime yakışmaz :
    İnsan, Bizim kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyor mu? Şimdi o, apaçık bir düşman kesilmiştir.

    YanıtlaSil
  47. Enfas-ı Mesiha, Darwine dokunsa şimdi, kalksa ve konuşsa. Ne derdi biliyor musun?
    - La ilahe illallah, Muhammedun Resulallah

    YanıtlaSil
  48. benim merak ettiğim daha doğrusu sormak istediğim bir şey var yazılarını okudum bahsettiğine göre dindar bir aileden geliyorsun peki ailen bu durumu nasıl karşıladı mesela ben aileme ataistim yada deistim desem ne kadar da kendi yaşamamım olsa bile bana kızarlar ?

    YanıtlaSil
  49. Balıksrde yasıyorum..Ama dinimizin gtirdiği buyruklar bana zamanla anlamsız gelmeye basladı çevremin ve özellkle ailemin baskısıyla giden bir din anlayışım vardı ... HristynLIK dinini arastrdkça bu din bana mantıklı ve doyurucu bir din geldi..ama bu konuyu aileme açtıgımdaysa büyük eleştiriler alıyorum napacagım bilmiyorum ...AYrıca çok güzel bir site benm durumumda olan bir çok arkadsımız varmış ...Müslüman olup dinini savunan insanlar burayı bir tartışma ve çatışma yeri haline gtirmiş...iNANç özgürlüğü denen birşey var ve herkes inancında özgürdür .)

    YanıtlaSil
  50. ßnimde kafam çok karışık açıkcası .S

    YanıtlaSil
  51. Arkadaşım yazılarını ve yorumlarını okudum, açıkcası ezbere bir politika üzerinden yaşıyorsun. Yani ateist olman için bunlar geçerli sebepler değiller. Senin hangi dine mensup olduğun yada başka inanıp inanmaman beni ilgilendirmez. Şayet ben insanların yaptıkları şeyleri sağlam bir şekilde savunmasından yanayım. Lakin sen yaptıklarını 2-3 tane ezbere cümleden başka birşeyle açıklayamıyorsun. Bilimsel makaleler okudum diyorsun ama bunları ifade edememişsin, Belki İslam senin kafandaki soru işaretlerine tam cevap verememiş olabilir, ama bunun sebebi islam değil sensin. Eğer yeterince araştırırsan İslamdaki günah ya da sevabın neden günah ya da sevap olduğunu BİLİMSEL yönleriyle öğrenirsin. Özelliklede bilimsel diyorum! Neden Ateist olduğuna gelince yada inanç boşluğunda yaşayanlara birşeyler söylemek gerekirse, bazı bunalımların sonucunda bu tür kaçış noktalarına yönelmek yerine mücadele edin, saçma sapan şeylere zekanızı harcamayın.

    Sana bir tane örnek vereyim arkadaşım. Ayakta idrarını yapmak günahtır bilirsin. Bunun bilimsel açıkalamasına gelince, ayakta insan idrar kesesini tam boşaltamaz bu da prostat hastalığına sebep olur. Oturarak yapıldığı zaman ise böyle bir sorun olmaz! Bu örnekler 3-5-100 tane değildir. Bir sürü örnek var. Sen yeter ki öğrenmek iste....

    YanıtlaSil
  52. 1-mesela ruhun varlığına ve ya enerjinin varlığına inanıyormusun? benim inancım tamamen söndü yaşım 27 yıllardır sorguladım ve sadece elimde inancımı destekleyen bir tek bu var

    bilim adamları şu sıralar insan bedenini çok düşük sıcaklıklarda dondurmayı ve bir süre sonra da tekrar çözerek canlandırmanın peşinde uzaya gönderilicek canlılar için yapıyorlar bu araştırmayı

    donduktan sonra yaşıyorsan ör gerçekten ruh diye enerji die birşey yok sadece biyolojik sistemin karması kalıyor ortada biz de kütle çekimine çok maruz kalmış biyolojik bileşenlerden oluşan microorganizmalardan oluşuyoruz ama donduktan sonra yaşayamıyorusun değil mi kalp durduktan sonra beyin ölümü de gerçekleştikten saatler sonra dünyanın en iyi bilim adamlarını da toplasan tekrar seni diriltemiyorlar yanlışmıym?
    ozaman ruha olan inancım destekleniyor böylece

    2-tüm inançları bir yana bırak insanın doğası gereği yani rna yoluyla da günümüze kadar işlenen bir bilinç var geri dönüşüm (toprak olma)

    yakılıcam dedin mesela ilk olarak şunu araştırdın mı öyle her vasiyetin kabul olmuyo
    kimliğinde müslüman olarak ölürsen camide hoca namazını kılar toprağa verilirsin

    ikincisi yandın diyelim kül denen şeyi araştırdın mı hiç külün içinde son kalan madde yüksek miktarda potasyum'dur potasyum da meyve ve sebze veren bitkilerin büyümesinde ve gelişmesinde büyük rol oynar yani her şekilde
    uçan küllerin toprağa faydalı olucak sen istemesen de döngü denen şeye katılıcaksın

    doğaya geri dönüşüm tekrar başka bir oluşuma katılıp hayat verme yani hayat vermek değil aslında yapıya destek verme hayat dediğimiz ruh yani enerjiyi kim veriyor sence? yani adım atabilmemiz haraket edebilmemizi sağlayan benzini kim koyuyor depoya?

    yani bildiğimiz elektrik enerjisi de olabilir ve gözle görülmemesinin sebebi de gözümüzün yapısından kaynaklanan bazı tayfları (ışık katmanları) nı göremememizden kaynaklanıyor olabilir

    kuran-ı kerim i hiç okudun mu bir çok kez baştan sona bir kaç yorumla okudum
    bırak dünyanı evren hakkında da bilgiler ve bu bilgilerin çoğunu bilim kitapları gibi kurandan da edindim

    teenage bir çobanın küçücük bir mağrada
    bu bilgileri 1500 yıl kadar önce kağıda dökmesi şaşırtıcı değil mi sence?

    saygılar

    YanıtlaSil
  53. Rusell'in çaydanlığı argümanı bu noktada tartışılası:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Russell's_teapot

    iyi günler..

    YanıtlaSil
  54. Bu da oldukça ilginç bir agümandır:

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_ignorantiam

    tekrar iyi günler..

    YanıtlaSil
  55. herkese merhaba
    gerçeği söylemek gerekirse benim ailemde biraz dindar ama aklımda cevabını bilmediğim pek çok sorular var örnek vermek gerekirse islam doğru bi din mi allah varsa neden kötülükler var gibi pek çok soru h.z isanın filmini izledikten sonra sorularım daha fazla depreşti çevremdeki arkadaşlarıma islam doğru bi din mi dediğimde herkes bana şüphen mi var gibi pek çok şey söylediler ve birazda gülüp geçtiler siz yardımcı olun bana sizce napmam lazım dinimden biraz soğudum aklımda cevaplarını bilmediğim okadar çok soru varki neyin doğru neyin yanlış olduğunu henüz bilmiyorum

    YanıtlaSil
  56. Eğerki Allah yoksa (ki haşa bunu ispatlayabilecek hiç bir kanıt delil bulunamaz ne akıl ile ne fen ile ne mantık ile...) inanıcını yitirmiş malesef bu dünyada da ahirette bir çok nimetten mahrum bırakılmış insanlar için hiç bir azap ve hiç bir tehlike yoktur... ! Buna ek olarak Elhamdülillah müslümanlığı şeref islamiyeti ise bahşedilmiş en büyük nimet olarak bilen insanlar içinde her hangi bir tehlike olmayacaktır bu yokluk diye adledilen mesnetsiz iddialarda...!! Ama gel gelelim bir de madalyonun diğer tarafından bakmak lazımdır. Varlık yoksa yokluk da olmayabilir ? Yoklugu düşünebilen araştırabilen zekalar varlıgın sonucunda başlarına ne gelebilecegindende haberdar olmalıdırlarki savlarında ayakta durabilsinler.. Dedikki ; Eğer varsa (Ki Hamd Olsun En Ufak Şüphe Yok, Akıl Bali Olan Her İnsan Bir Tohumdan Milyon Tohum Çıkan Bir Sistemin Bir Yaratıcısının Oldugunu Görememekle Cehaletin En Acı İeceğini Tatmış Demektir)! El Hasıl bu varlık olgusu içerisinde Allah-ü Teala buyuruyor...

    Ayet-i Kerime ---->6:22 "O gün hepsini mahşere toplayacağız. Sonra Allah'a ortak koşanlara: " Hani nerede o Allah'a ortak saydığınız ortaklarınız?" diyeceğiz.

    Yani Uzun Sözün Kısası! Allah yoksa sizde yırttınız bizde yırttık..! Ama Eğer Allah varsa o zaman Mahşer gününde hesap çetin olacaktır...

    Ve O insanlar Allah'ın Varlık Nimeti Ellerinden Alınanlar Şunu İyi Bilsinler Ki Allah Onlara Muhtaç Değildir Ve Hiç Bir Zamanda Olmayacakdır....

    Ayet-i Kerime -->59:23" O, öyle bir Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mâlik ve sahiptir, münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah puta tapanların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

    Allahsızlık iddiasında bulunmak bu dünyada yapılabilecek en büyük hatadır nasihat edilmesi gerektiği için söylüyorum gücüm daha fazlasına yetmiyor Allah birdir...Ahiret vardır... Allah'ın gazabından korkun ve ne olur kafirlerin oyunlarına gelerek onlardan olmayın...

    İnşAllah doğru yola hidayet edilirsiniz ve şu sözler bir nebze olsun taşlaşan yürekleri yumuşatır...

    YanıtlaSil
  57. ben allahın varlığını inkar etmiyorum ama aklıma bazı sorular takılıyo örnek vermek gerekirse madem islam doğru bi din hristiyanlık var h.z isada hristiyandı yada neden zor durumda olan insanlara allah yardım etmiyor 10000 den fazla aç insan var hatta o kadar katil var kuran-ı kerimi yakan var onlara neden birşey olmuyo bu soruların cevaplarını bilenler varsa din veya bilimsel olarak fark etmez bana cevap yazsın lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dinin kitabi Kur'an'ı Kerim dir hiristiyanlığın ise incildir gerçek incilde Kur'an'ı Kerim de geçer ama incil değiştirilmiştir biz yaparız tövbe ederiz onlar yapar gunah çıkartırlar incil insanların sonradan kendi çıkarları doğrultusunda yapılmış bir kıtaptır ama Kur'an'ı Kerim de değiştirilme olmamıoştır tarafsız dinleri sorgulamak sevaptır

      Sil
    2. ATEİST Mİ OLUYORUM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BAKIN NE ÇIKTI ORTAYA?

      Takıntı (Obsesyon)

      Genellikle kişinin kaldırmayacağı kadar yoğun bir acı yaşaması sonucu ortaya çıkmaktadır. Kişiyi üzüp ona acı verecek,onu mutsuz edecek durumlarla karşılaşma takıntıyı tetikleyebilir.

      Takıntılar ya da tıbbi literatür de yaygın olarak kullanılan adıyla obsesyonlar;

      - kişiyi rahatsız eden,

      - zorlayıcı ve tekrarlayıcı,

      - istenmeden gelen düşünce, duygu ve davranışlardır.

      Kişi bu obsesyonunun mantıksız olduğunun farkında olmasına rağmen zihninden atmakta zorlanır.

      Kişinin takıntısı doğrultusunda kendisini yapmaktan alıkoyamadığı davranışlarına kompülsiyon (zorlantı) denen davranışlar eşlik eder. Kompülsiyonlar, kişinin takıntısından kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için yaptığı veya yapmak zorunda hissettiği tekrarlayıcı davranışlardır.

      Kompülsiyon:

      - Takıntıya cevap olarak gerçekleştirilen,

      - Kişinin kendisini bu davranışı yapmaktan alıkoyamadığı,

      - Tekrarlayıcı DAVRANIŞTIR.

      Örnek vermek gerekirse;

      - Kişinin aklına kirlendiği düşüncesinin gelmesi obsesyon (takıntı), ellerini yıkaması kompülsiyon (zorlantı) dur.

      - Allah'a küfür etmeye mani olmama takıntı, tövbe etme kompülsiyon

      - Çocuğunu camdan atacağını düşünme takıntı, cam kenarından uzak durma kompülsiyondur.

      BAZI ÖRNEKLER…

      "Sevdiklerime zarar verir miyim?" (saldırganlık obsesyonu)

      "İnsanlara kötü sözler söyler miyim?" (şüphe obsesyonu)

      "Dua ederken içimden Allah'a küfretmek gelir mi?"(dini obsesyon)

      "Yolda bana değen kişilerden mikrop kapar mıyım?" (bulaşma obsesyonu)

      "Kendimi\ çocuğumu öldürür müyüm?" (şüphe obsesyonu)

      "Ocağı veya kapıyı açık unutmuş olabilir miyim?" (şüphe obsesyonu)

      "Terliklerimi yan yana koymazsam anne ya da babamın başına birşey gelir mi vs...

      Sonuçta psikiyatriste gittim ve tamamen bu düşüncelerden kurtuldum.Çok şükür hala müslümanım.1 yıllık ilaç tedavisi (günde 4 adet ilaç)sonucunda,gözümün önüne gelen tüm cinsel görüntülerden,sapık cinsel isteklerden,sürekli bunalımlı hallerden ,hayata boş gözlerle bakmaktan kurtuldum.Hala 1 adet ilaç kullanmaktayım ve çok rahatım.Eğer sizde de bu tür sıkıntılar varsa mutlaka psikiyatriste gidin.

      Sil
    3. Eski dinler ve kutsal kitaplar şu an insanlar tarafından tamamen bozulmuş vaziyette.Yani eski hristiyanlık vs. yok artık.Onlar bitti,dinlerini,kitaplarını insanlar kendi istekleri doğrultusunda değiştirdi.Fakat Kuran orjinal haldedir.
      Allah herşeyi bir sebebe bağlamıştır.Çalışmazsan kazanamazsın.Sabretmezsen bir işi tamamlayamazsın ,tembellik edersen aç kalmaya mahkum olursun vs. Sebep perdeleriyle gizlenmiştir herşey.Düşünsenize biz imtihan için gönderildik.Eğer her müslüman Allah tarafından herkesin göreceği şekilde sihir gibi korunsaydı ,bu bir imtihan olmazdı.Çünkü bak zaten Allah bu dünyada ateistlere türlü işkenceler ediyor,müslümanların da başına bişey gelmiyor hep Allah koruyor,gibi bir durum olsaydı,zaten herkes müslüman olurdu ve imtihan diye birşey kalmazdı ortada.Büyük mahkemede herkes,her yaptığı fiilin hesabını verecek...

      Sil
  58. aklında yok bir dirhem basil.

    YanıtlaSil
  59. zaman insan için yaratılmış bir su deniliyor, o suya karşılık hayat boyu kölelik isteniyor. ölmek çözüm değil aksine inanılsada..

    YanıtlaSil
  60. Dini Obsesyon mu yoksa ateist mi oluyorum?

    http://www.psikoloji.gen.tr/showthread.php?1543-Dini-Tak%FDnt%FDs%FD-Olanlar-Mutlaka-Okusun!!!

    YanıtlaSil
  61. Bir acıdan veya bazı sıkıntılardan sonra içinizden sürekli Allaha dine küfretmek mi geldi?Sürekli içinizden haramlar işlemek mi geliyor?Beyninizde istem dışı sorular mı var ve buna engel olamıyor musunuz?Cinsel sapkınlık mı yaşamaya başladınız(ya da sadece düşüncesi) ?Kafanızda sanki birileri sürekli soru mu soruyor?O halde sizde obsesyon var.Bunları yaşayan ve kurtulan biri olarak bilgilerinize sunuyorum.
    Lütfen dikkatli okuyunuz.
    http://www.aktuelpsikoloji.com/haber.php?haber_id=10341

    YanıtlaSil
  62. ATEİST Mİ OLUYORUM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BAKIN NE ÇIKTI ORTAYA?

    Takıntı (Obsesyon)

    Genellikle kişinin kaldırmayacağı kadar yoğun bir acı yaşaması sonucu ortaya çıkmaktadır. Kişiyi üzüp ona acı verecek,onu mutsuz edecek durumlarla karşılaşma takıntıyı tetikleyebilir.

    Takıntılar ya da tıbbi literatür de yaygın olarak kullanılan adıyla obsesyonlar;

    - kişiyi rahatsız eden,

    - zorlayıcı ve tekrarlayıcı,

    - istenmeden gelen düşünce, duygu ve davranışlardır.

    Kişi bu obsesyonunun mantıksız olduğunun farkında olmasına rağmen zihninden atmakta zorlanır.

    Kişinin takıntısı doğrultusunda kendisini yapmaktan alıkoyamadığı davranışlarına kompülsiyon (zorlantı) denen davranışlar eşlik eder. Kompülsiyonlar, kişinin takıntısından kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için yaptığı veya yapmak zorunda hissettiği tekrarlayıcı davranışlardır.

    Kompülsiyon:

    - Takıntıya cevap olarak gerçekleştirilen,

    - Kişinin kendisini bu davranışı yapmaktan alıkoyamadığı,

    - Tekrarlayıcı DAVRANIŞTIR.

    Örnek vermek gerekirse;

    - Kişinin aklına kirlendiği düşüncesinin gelmesi obsesyon (takıntı), ellerini yıkaması kompülsiyon (zorlantı) dur.

    - Allah'a küfür etmeye mani olmama takıntı, tövbe etme kompülsiyon

    - Çocuğunu camdan atacağını düşünme takıntı, cam kenarından uzak durma kompülsiyondur.

    BAZI ÖRNEKLER…

    "Sevdiklerime zarar verir miyim?" (saldırganlık obsesyonu)

    "İnsanlara kötü sözler söyler miyim?" (şüphe obsesyonu)

    "Dua ederken içimden Allah'a küfretmek gelir mi?"(dini obsesyon)

    "Yolda bana değen kişilerden mikrop kapar mıyım?" (bulaşma obsesyonu)

    "Kendimi\ çocuğumu öldürür müyüm?" (şüphe obsesyonu)

    "Ocağı veya kapıyı açık unutmuş olabilir miyim?" (şüphe obsesyonu)

    "Terliklerimi yan yana koymazsam anne ya da babamın başına birşey gelir mi vs...

    Sonuçta psikiyatriste gittim ve tamamen bu düşüncelerden kurtuldum.Çok şükür hala müslümanım.1 yıllık ilaç tedavisi sonucunda,gözümün önüne gelen tüm cinsel görüntülerden,sapık cinsel isteklerden,sürekli bunalımlı hallerden ,hayata boş gözlerle bakmaktan kurtuldum.Hala 1 adet ilaç kullanmaktayım ve çok rahatım.Eğer sizde de bu tür sıkıntılar varsa mutlaka doktora gidin.

    YanıtlaSil
  63. Görüşlerinize Saygı Duyuyorum, Güzel bir seçim. AMA NEDEN Mİ ?

    Çünkü Yüce Rabbimiz Allah'(Allahu Ekber) Demişki , " Herkez Kendi Dinini Seçmekte Özgürdür, Lakin Ahiret Günü Gelene Kadar " ! :)

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ateist kul, Öncelikle şunu söylemek istiyorum, küçük yaşlarda Kur'an okumaya, namaz kılmaya, oruç tutmaya vs. başlamışsın; fakat asıl sorun şu ki sen bunları yaparken onlardaki hikmeti ne araştırmışsın, ne de anlamaya çalışmışsın. Nereden biliyorsun araştırmadığımı dersen; bende cevaben derim ki 1: İlim yalamış hiçbir kimse (ateist bile olsa) bu şekilde bir yazı ele almaz. Not: ( Saat 4'te ele almış olman bu yazıyı bir bahane değil bu şekilde yazılması açısından) 2- Kur'an ve hadis üzerine binlerce kitap yazılmıştır ( Ruhu'l Meani, Tefsiru'l Begavi, Dürru'l Mensur .... bu sayı alır başını gider...) Eminim sen bunlardan belki Elmalılı'yı ve Ruhu'l Beyan'ı ya okumuşsundur ya da okumamışsındır. Bundan hareketle diyorum ki bir yerde bir delil olsa sen o delili aramak için yola çıkmadıkça o ilim delil vs. sana gelmez. Elhamdulillah Müslümanım ancak sadece namaz kılıp, oruç tutmakla veya Kur'an okumakla yetinmiyor; dinimi ateislere, yahudilere vs. karşı ne kadar iyi savunurum onun hesabını yapıyorum. Dolayısıyla bu beni Kur'an'ın ve hadisin hikmetlerini araştırmya yöneltiyor. Maden hadis ezberlemişsin, birkaç tane de ilim ilgili hadis ezberleseydin de hikmetleri araştırsaydın. Mesela, sen 1400 yıl öncesinde yaşasan hiç insanlara der misin '' bakın gök var ve Allah onu genişletiyor'' ama Allah bunu Kur'an da söylüyor o zaman bu insanlar anlamasa bile peki hikmeti nedir? İşte bugünkü Allah yok diyenlere siz cevap verin diye ve 20. yy'de göğün genişlediği ispat edildi ve bundan önce göğün sabit olduğu kanaati vardı. Sana bunun gibi yüzlerce sayarım. Hadis demişken Peygamberin ( s.a.v) 180'den fazla gelecekte olacağını bildirdiği hadis vardır ve bunların 160 tanesini gerçekleşmiştir. Hiç bunları araştırdın mı? Ancak beleşe incil sipariş et. :D Ayrıca sana bir tavsiyem sızıntı dergisinin sitesine gir orada arşivlere bak ve '' Bilim Yaratılış Diyor '' adı altındaki makaleleri oku ve Bilim Allah yok mu diyor var mı diyor anlarsın. Acaba neden bazı ünlü bilimadamları Müslüman olmuştur? Eeee aklını kullanan oluyor. Ne diyelim. Allah hidayet versin.

    YanıtlaSil
  65. Herkes senin fikrine saygi duymali bu durumda.Ancak bence,tatli bir dil ile uyarilmalisin.Bu yuzden bu gorevi ben devraliyorum.

    Oncelikle sasirdim cidden.Din ile alakasi olan bir ailenin cocuguna bunu dusundurtmesine sasirdim.Islam dini zorlayici bir din degildir.Burada ailenin de hatalari var bence.Kimse seni zorlamamaliydi.Sen kendki iradenle yapmaliydin.Seni azicik itelemeleri yeterli olurdu benim fikrimce.

    Arkadasim,Kuran'in meailine goz gezdirmelisin.Evet Tanri var.Ama o Allah.Allah tek ve ilahtir.Ki bunlari bence sende biliyorsundur.Hic namaz kilmayan biri bile,okulda ki din derslerinden illaki birseyler ogreniyor. Sende biliyorsundur diye farz ederekten sana Allah'in,zulumunu soruyorum.Allah'in zulumunun ne kadar guclu oldugunu ya da?

    Diger bir konu ise,namaz.Biz zaten bu dunyaya ibadet etmek icin gonderildik.Ama tek Allah'a ibadet etmek icin.Bu bizim sorumlulugumuz.Diger dunyada nereye gitmemizi belirleyecek sorumluluk.Bundan sikayet etmeye hakkimiz olmadiginids belirtmrek isterim.

    Umarim dediklerimi yanlis anlamazsin.Kendine iyi bak.


    (Bu arada yorumlari ve cevaplarini okumadigimi belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  66. Allahı kimse yaratmadı yaratıcıyla yaratılanı karıştırmamalısınız. Bir resim ressamına benzetilemez

    YanıtlaSil
  67. "Hasbinallah ve nimel vekil ve nimel mevla ve ni'mel nasir."
    Allah Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcdır

    YanıtlaSil
  68. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  69. Demişsiniz ki ben bilimsel makaleler okudum falan sonra bir yaratıcının olmadına inandım peki ben şunu sormak istiyorum:örneğin biz bir ilaç alıyoruz yapılışına bakıyoruz görüyoruzki şöyle diyor; 3 milim demir 5 gram magnezyum vb.bu ölçüler biraz azaltılsa yada artırılsa ilaç ilaç olmaktan çıkıyor bazen hasta için zehir oluyor.yapımındaki düzen bize gösteriyorki bu kendi kendine olmamış onu bir bilim insanları titiz bir çalışmayla yapmış aynen bunun gibi insan vücudunda 114 elementin hepsi belli bir ölçüde var herhangibirin miktarı biraz azaltılsa yada artırılsa insan vücudunun dengesi bozuluyor mesela demir miktarı azaltılsa insan vücudu titriyor. İnsan vücudundaki bu düzen nasıl oluşmuş kendi kendine mi olmuş haşa onu ancak bir yaratıcı yaratmış

    YanıtlaSil
  70. Demişsiniz ki ben bilimsel makaleler okudum falan sonra bir yaratıcının olmadına inandım peki ben şunu sormak istiyorum:örneğin biz bir ilaç alıyoruz yapılışına bakıyoruz görüyoruzki şöyle diyor; 3 milim demir 5 gram magnezyum vb.bu ölçüler biraz azaltılsa yada artırılsa ilaç ilaç olmaktan çıkıyor bazen hasta için zehir oluyor.yapımındaki düzen bize gösteriyorki bu kendi kendine olmamış onu bir bilim insanları titiz bir çalışmayla yapmış aynen bunun gibi insan vücudunda 114 elementin hepsi belli bir ölçüde var herhangibirin miktarı biraz azaltılsa yada artırılsa insan vücudunun dengesi bozuluyor mesela demir miktarı azaltılsa insan vücudu titriyor. İnsan vücudundaki bu düzen nasıl oluşmuş kendi kendine mi olmuş haşa onu ancak bir yaratıcı yaratmış

    YanıtlaSil
  71. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  72. peki ölüm neden var açıklarmısınız arkadaşlar neden toprağa gömülüyoruz ateist olsanda cenaze namazın kılınmıyormu ? Eğer cennet cehennem varsa ne yapacaksın bu dünyada müslüman olsan bi kaybın çünkü öleceksin zaten ama imanlı ölsen belki mahşer kabir cennet cehennem vardır

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  75. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  76. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  77. musluman cevrede yetiştiğim icin bende dogal olarak muslumanim fakat neden muslumanim 3 4 hafta once bu soru takildi kafama ve arastirmaya basladim fakat yeterli delil bulamadim ateistler ateizimi savunuyor hiristiyanlar hiristiyanligi muslumanlar müslümanlığı acikcasi su an deizime yoneliyorum cevremde surekli alkol icme gunah sigara icme gunah ve bunun gibi cümlelerle karsi karsiya kaldim acikcasi su an bu konuyu arastirmakdan bile cekiniyorum sonra diyorumki kendime bi insan dusunerek arastirarak bir seylerin sonucuna ulasabilir fakat gunaha girebilecegimide kafamdan atamiyorum sen deist degilmisin nasil gunaha giriceksin derseniz daha degilim kafam cok fazla karisik. arastirmalar yapiyorum ama dedigim gibi bi sonuca ulasamiyorum ve sonuca ulasamadikca kafayi yemege basliyacagim sanirim kafamda milyonlarca soru var mesela allah varsa o nasil yaratildi bazi yorumlari okudum allahin yaratilmaya ihtiyaci yoktur o bir yaraticidir yazmissiniz fakat allah nasil oldu kendi kendinemi yaratildi eger o kendi kendine yaratildiysa bizler neden kendi kendimize yaratilmayalim? 2. Olarak musluman olmayanlar yanacaksa neden diger tum dinler yaratildi dersenizki insanlarin uydurmasi peki allah neden durdurmadi karsi cikmadi? Allah eger bu kadar merhametliyse insanlar ona inanmayinca ve ibadet etmeyince cehenneme gidiyor? Neden bizim cehenneme gitmememizi onlemiyor? Ve neden dunya bu kadar zor yanlis anlasilma olmasin ibadetlere zor demiyorum dunyada yasananlara diyorum. ornek isterseniz cocuklarina para yetistiremedigi icin intihar eden bir baba, ailesi ölen bir cocuk, parasizlikdan hirsizliga veya daha kötü olarak karisini cocugunu satan bir baba. Arkadaslar bunlar oluyor dünyada farkindamisiniz bilmiyorum ama dunya cok kotu bir yer eger dersenizki neden satiyor karisini satmasin bir ise girsin hic bir ise alinmiyorsa ve daha fazla yapacak bir şeyi yoksa mecburen hirsizliga veya bunun gibi seylere yoneliyor. Veya biri dusunun allaha inaniyor ibadetlerini yerine getiriyor fakat evinde bir yangin cikiyor ve öluyor allah bu kadar merhametliyse ona inanan ibadetlerini yerine getiren birine neden yakarak öldürüyor? Neden bu kadar acimasizca bir ölüm? Allah bizleri seviyorsa merhametliyse neden dunya bu kadar kotu bir yer? Neden insanlar parasizliktan uyusurturucu satiyor? Hirsizlik yapiyor? Neden? allah neden insanlari kotuluge (hirsizlik vb) yonlendiriyor? ben tabikii dunya mukemmel bir yer olsun, herkes her zaman istedigini yapabilsin, herkes cennete gitsin demiyorum fakat allah bu kadar merhametiyse ve sevgi doluysa neden insanlari (yardıma ihtiyaci olan insanlari) kotuluge yonlendiriyor? Eminimki bazilariniz simdi "allah zorlamiyor yapmasin adam gibi bir ise girsin" der arakadaslar bir dusunun hic bir is onu almiyorsa veya girdigi isin maasi azsa yetinemiyorsa cocuklarina bakamiyorsa adam nabsin? Kafamda milyonlarca soru var ama dedigim gibi arastirmaya korkuyorum uzerimde oyle bir psikolojik baski uygulamislarki sanki arastirma yapsam bile ileride cehenneme gidecegim icimde bir yerde hep tanrinin olduguna cennetin cehennemin olduguma inanan bir tarafim var fakat kafamds milylnlarca soruda var. Eger aranizda sorularimi cevaplandiricak bir kac kisi varsa lütfen usenmeden bana yardim etsinler.
    Hepinize iyi gunler dilerim :)

    YanıtlaSil
  78. musluman cevrede yetiştiğim icin bende dogal olarak muslumanim fakat neden muslumanim 3 4 hafta once bu soru takildi kafama ve arastirmaya basladim fakat yeterli delil bulamadim ateistler ateizimi savunuyor hiristiyanlar hiristiyanligi muslumanlar müslümanlığı acikcasi su an deizime yoneliyorum cevremde surekli alkol icme gunah sigara icme gunah ve bunun gibi cümlelerle karsi karsiya kaldim acikcasi su an bu konuyu arastirmakdan bile cekiniyorum sonra diyorumki kendime bi insan dusunerek arastirarak bir seylerin sonucuna ulasabilir fakat gunaha girebilecegimide kafamdan atamiyorum sen deist degilmisin nasil gunaha giriceksin derseniz daha degilim kafam cok fazla karisik. arastirmalar yapiyorum ama dedigim gibi bi sonuca ulasamiyorum ve sonuca ulasamadikca kafayi yemege basliyacagim sanirim kafamda milyonlarca soru var mesela allah varsa o nasil yaratildi bazi yorumlari okudum allahin yaratilmaya ihtiyaci yoktur o bir yaraticidir yazmissiniz fakat allah nasil oldu kendi kendinemi yaratildi eger o kendi kendine yaratildiysa bizler neden kendi kendimize yaratilmayalim? 2. Olarak musluman olmayanlar yanacaksa neden diger tum dinler yaratildi dersenizki insanlarin uydurmasi peki allah neden durdurmadi karsi cikmadi? Allah eger bu kadar merhametliyse insanlar ona inanmayinca ve ibadet etmeyince cehenneme gidiyor? Neden bizim cehenneme gitmememizi onlemiyor? Ve neden dunya bu kadar zor yanlis anlasilma olmasin ibadetlere zor demiyorum dunyada yasananlara diyorum. ornek isterseniz cocuklarina para yetistiremedigi icin intihar eden bir baba, ailesi ölen bir cocuk, parasizlikdan hirsizliga veya daha kötü olarak karisini cocugunu satan bir baba. Arkadaslar bunlar oluyor dünyada farkindamisiniz bilmiyorum ama dunya cok kotu bir yer eger dersenizki neden satiyor karisini satmasin bir ise girsin hic bir ise alinmiyorsa ve daha fazla yapacak bir şeyi yoksa mecburen hirsizliga veya bunun gibi seylere yoneliyor. Veya biri dusunun allaha inaniyor ibadetlerini yerine getiriyor fakat evinde bir yangin cikiyor ve öluyor allah bu kadar merhametliyse ona inanan ibadetlerini yerine getiren birine neden yakarak öldürüyor? Neden bu kadar acimasizca bir ölüm? Allah bizleri seviyorsa merhametliyse neden dunya bu kadar kotu bir yer? Neden insanlar parasizliktan uyusurturucu satiyor? Hirsizlik yapiyor? Neden? allah neden insanlari kotuluge (hirsizlik vb) yonlendiriyor? ben tabikii dunya mukemmel bir yer olsun, herkes her zaman istedigini yapabilsin, herkes cennete gitsin demiyorum fakat allah bu kadar merhametiyse ve sevgi doluysa neden insanlari (yardıma ihtiyaci olan insanlari) kotuluge yonlendiriyor? Eminimki bazilariniz simdi "allah zorlamiyor yapmasin adam gibi bir ise girsin" der arakadaslar bir dusunun hic bir is onu almiyorsa veya girdigi isin maasi azsa yetinemiyorsa cocuklarina bakamiyorsa adam nabsin? Kafamda milyonlarca soru var ama dedigim gibi arastirmaya korkuyorum uzerimde oyle bir psikolojik baski uygulamislarki sanki arastirma yapsam bile ileride cehenneme gidecegim icimde bir yerde hep tanrinin olduguna cennetin cehennemin olduguma inanan bir tarafim var fakat kafamds milylnlarca soruda var. Eger aranizda sorularimi cevaplandiricak bir kac kisi varsa lütfen usenmeden bana yardim etsinler.
    Hepinize iyi gunler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sorunun cevabını vereyim:Allah varsa Allah nasıl yaratıldı demişsin,düşünen insanların sorması gereken bir soru. Sana şöyle deyim biz şuan var mıyız? Ben şuan telefonumun başında düşünerek sana birşeyler yazabiliyorsam biz varız demektir. Peki ozaman biz nasıl var olduk? Annemiz doğurdu öyle. Peki annemiz? Onu da annesi. Peki ilk insan nasıl meydana geldi? Bundan önce şuna açıklık getireyim. İlk insan da bizim gibi insan olması gerekir (yemek yeme ihtiyacı hisseder,uyuma ihtiyacı hisseder,çocuk yapar ve yoktan var etme gücü yoktur. Olsa nasıl olacak bizi doğuran bizim gibi insanda bu özellikler varsa bizde de olmalı değil mi? Bakıyorum ben yoktan var etme gücüne sahip değilim. Ozaman daha da geriye gidelim. Demekki ilk insan kendi kendini yaratmamıştır. Onu da biri oluşturmuştur. Ateistleri dinlersek ilk insanın oluşması için big bang oluyor,zeytin büyüklüğünde bir madde patlayarak evreni oluşturuyor, sonra düşünemeyen güçsüz kuvvetisz maddelerden canlı düşünebilen varlıklar oluşuyor. Peki bu durumda ilk başta var olan zeytin büyüklüğündeki madde? O kendi kendini var etmiş kabul ediliyor ozaman. Ama mantıklı? Düşünemeyen güçsüz kuvvetsiz kudretsiz hiçbir duyuya sahip olamayan bir madde nasıl kendi kendini oluştursun. Ozaman başa dönüyorum. Biz varız buna inandık. Biz varsak bu zincirleme olaylar silsilesinin başında bir şey zaten var olmalı. Çünkü eğer biz şuanda var isek ki ben var olduğumuza inanıyorum muhtemelen herkes (birkaç filozof dışında)inanıyordur. Ozaman bir şey en başından beri var olmalı, inanmıyorsan ozaman kendinin var olduğuna da inanmazsın bir şey en başından beri var değilse sen nasıl var olacaksın ki? Şimdi gelelim bir diğer konuya en başından beri var olan şey ateistlerin dediği gibi düşünemeyen duyusuz kuvvetsiz bir varlık mıdır? Yoksa sonsuz kuvveti olan bir güç müdür? Sonsuz kudreti olan varlığa biz Allah diyoruz. Allah'ın nasıl en başından beri var olduğunu anlayamayız. Ama inkar edersek kendi varlığımızı inkar etmiş oluruz. Sonra diğer soruya geçelim. Allah tüm ilahi dinleri kendi yarattı hepsine kendi peygamber gönderdi. Üç kutsal dinden bahsediyorum. Hepsine kendi peygamber gönderdi hepsi kendisinin dini ama, hristiyanlık ve Musevilik zamanında kalem kağıt vs yazı olmadığı için insanlar peygamberler öldükten sonra kutsal kitabı ve peygamberin sözlerini kendilerine göre değiştirdiler. Bu yüzden Allah son din İslamı gönderdi ve bu zamana kadar da değişmeden muhafaza edildi. Ve diğer dinlerde de İslamın geleceği bildirilmişti. İnsanlar tabi yine işine gelmediği için bunu da sildiler. Gel gelelim en son konuya. Dünya çok kötülüklerin olduğu bir yer. İnsanlar kötü şeyler yapmak zorunda kalıyor. Sonra bu yaptıkları şey yüzünden cehenneme atılıyor. Cehennemde neden insanlar yakılıyor. Yanmasa olmaz mı? Herkes cennete gitse olmazmı?

      Sil
    2. Başlayalım.  Allah melekleri ve şeytanı insanlardan önce yarattı. Melekleri yalnızca kendisine kulluk etsinler diye yarattı. (Bu Allah egoistmi vs. Gibi yorumlar aklına gelebilir dediğim gibi nasıl Allahın var olduğunu bilmiyorsak Allah 'ın yaptıklarını bizim kendi duygularımızla başdaştırmamız ve onu sorgulamamız gereksiz. Cunku biz yaratab degil yaratilaniz Yaratanin yaptigi seyleri neden yaptigini anlayamayiz kendimizce yorumlar yaparız anca bu da bizi yanlış sonuca ulaştırır.) her neyse melekler yalnızca Aiiaha ibadet eder onu zikir eder. Kendi hür iradesi yoktur. Allah bu yüzden insanları yaratır. Hür iradesi olan yaratılmışlar da acaba bana kulluk edecek mi diye çünkü Allah en mükemmel varlığı yaratmak ister. Kendi iradesi dışında Allahı anan meleklerden se ,kendi nefsi ve hür iradesiyle Allahı anan ona kulluk eden onu tanıyan varlık olan insanlar meleklerden daha üstün daha mükemmeldir. Allah eğer şeytanı yaratmamış olsa insanları Allah'tan uzaklaştırmak isteyen birşey kalmayacak bu yüzden yine herkes Allahı anacaktı ona inanacaktı. Bu yüzen şeytan da yaratıldı,elçilerde gönderildi insan acaba kendi iradesi ve aklıyla doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek mi diye. Ve bir imtihan merkezi olan evreni yarattı. *Ve çok önemli Allah her insana dünyaya gelmeden önce bir seçenek sundu. İnsan veya melek olma seçeneğini verdi bize. Bize insanları anlattı eğer imtihanı başarırsak doğruyu bulursak cennetle mükafatlanacağımızı eğer yanlışa gidersek cehennemde azap göreceğimizi. Veya melek olup hiç uğraşmayabilirdik. Ama insan da mükemmeli isteyen bir fıtrata sahip olduğu için ben mesela insan olmayı seçtim sende seçmişinki şuan yazısıyoruz. Yani Allah başta herkese seçenek verdi. Ben hatırlamıyorum diyorsan doğru hatırlamazsın çünkü hatırlasaydık bu bir sınav olmazdı. Hiç kimsenin Allah'ı suçlamaya hakkı yok cehenneme gittiği için. Sonra gelelim fakir olduğu için hırsızlık yapan abimize. Eğer o abimiz düşünürse kuranda çok çok fazla kez hiç düşünmez misiniz diyor. Eğer düşünse gençliğinde çalışır iş sahibi olurdu. Şuan aynı mahallede doğmuş bir insan iş sahibi olup zengin oluyor öteki fakirlikten hırsızlık yapıyorsa ozaman o fakirin yaptıgı hatalardandır. Peki afrikada doğan çocuklara bakalım yarısı 13 yaşına gelmeden ölüyor. Şimdi bir düşün çok zengin bir atesitsin her şeye sahipsin  ve öldün ebedi cehennemde yanacaksın. O mu olmak isterdin yoksa afrikada 5 yaşında ölüp sonsuz cennete direk sorgusuz sualsiz gitmek mi ? Dunyadaki milyarlarca ksii oldukten sonra afrikada olen 5 yasinda bir cocuk olmak lster. Ve dedigim gibi dunya imtihan dunyasi kiminin imtihani agir olur mukafati buyuk. Son olarak ta sunu soyleyim suan dunya kotu bir zaman geciriyor dogrudur ama her zaman boyle degildi. Suan ahir zamandayiz. Imtihanlar her zamankinden daha agir.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil