her çocuk ateist doğar...!

27 Nisan 2010

Sokmayın lan birbirinin içine

Ah efenim, ahh dertliyim; derdim dağlardan büyük...
(çok mu abarttım lan, tamam çok da büyük değil; ama önemli)

Bu hafta ne haftası sevgili okurlarım? "Kardeşlik Haftası" diceksiniz şimdi. Ne alaka diyen burdan gitti. Lakin kardeşlik mardeşlik takan yok dimi? Biliyor muydun acaba sevgili okur.. "Yaşasın kardeşlik, yaşasın sevgi, barış" diye kampanyalar görmediniz büyük ihtimalle.



Ama sadece kardeşlik değil bu hafta olay, aynı zamanda "kutlu doğum haftası"nı da kutluyoruz. Görmüşsünüzdür orda, burda, camilerde "peygamber efendimizin doğum haftası" bilmem ne falan. Hele etrafta "kuran tilaveti" yapıyor olanlar varsa. Tabi çok önemli dimi 1400 yıl önce ölüp giden birinin doğum gününü kutlamak?!? Gayet mantıklı... Ne yararı varsa artık, allahın izniyle kutlamaya çalışıyorlar.

Sadece bir insan olarak değerlendirirsek
; benim, Muhammed'in, Atatürk'ün, İsa'nın, Marx'ın ya da Einstein'ın doğum gününü kutlamak, kardeşliği desteklemekten çok mu önemli? Dünya'da kardeş kardeşin ağzına sıçıyorken, o pek sevgili tanrı kılını kıpırdatmıyor ve sen de ona uyup; bunu görmezden geliyosun. Kardeşliğe önem verip, aramızdaki bağları güçlendirmek ve din ayrımı gözetmeksizin birbirimize kenetlenmek dururken, sen kalkıp partizanlık yapıyorsun. Dinle birlikte ayrımcılık yapıyorsun.

Ha peki, bir şekilde bunları yapıyorsunuz; kimse sesini çıkartmıyor. Ulan 10 Kasım'da üzerinde yürüdüğün toprak parçasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olabilmesi için adeta kıçını yırtan adama, Mustafa Kemal Atatürk'e 1 dk -çok da değil lan, hafta mafta değil.. sadece bir dakikacık- saygı duruşunda durmayı puta eğilmek olarak nitelendiriyosun? Sen gidip Arabistan'a, kabede deli gibi dönerken ordaki taş parçalarına saçma saçma anlamlar yüklüyosun, sen o zaman putperest olmuyon mu? Ya bi siktirin gidin be..

Hadi tamam, artık benimsemişsiniz bunları.. Atatürk'e hakaret etmeyi olsun, provakatif eylemlerde bulunmayı olsun... Bari Türk'lükle karıştırmayın şunu be! Lanet olası inançlarınızı bütün Türk toplumuna yaftalamayın.
Ya arkadaş, bugün bindim minibüse.. Ama araba gitmiyor bir türlü, deli gibi insan ve araba kaynıyo etraf. N'oluyor lan dedim kendi kendime sonra ilerden sesler gelmeye başladı.

Daat dat dat daaaat dat dat datdada dat dat dat dat da dararara
...

Bir de baktım mehter takımı anlı şanlı geliyor. Elinde Türk sancakları, Osmanlı sancakları; hoş bir görüntü var. Ahh, söylemeyi unuttum; Mehteran'dan önce bir pankart geçti, "Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine Hepiniz Davetlisiniz" diye. Çıldırıcam arkadaş! Git dinini yaşa, kutlayacaksan kutla adam gibi bayramını mı doğum haftanı mı ne menemse artık. Tamam etkinlik de yap; git mevlüt okut, kuran okut, şeker-yazma falan dağıt.. Ulan Mehter Takımı'nı niye sokuyosun bunların içine? Ne alakası var mehter takımının bunlarla?

Ha şimdi çok bilmiş ülkücüler ya da müslümanlar diyecekler; bu vatan dinle imanla mehterle alındı diye. Ulan dinle alındıysa eğer bu vatan, Çanakkale'de imanıyla kazandıysa asker; Balkan Harbi'ndeki asker kafir miydi? Ebesi sikildi Balkanlar'daki Türklerin!! Haa, neymiş demek ki imanla olmuyomuş!!

O sürekli ardına saklandığınız Osmanlı'daki gibi hoşgörülü müsünüz siz? Bugün "Ben Ateistim!!" diye bağırsam parçalarımı Sarıyer'den toplarsınız. Osmanlı'yı, Mehter'i kendi emellerinize alet etmeyin!

11 yorum:

  1. yazıların gittikçe daha güzel ve samimi olduğunu herkes farkeder sanırım. bence bir internet efsanesi daha doğuyor gibi. :D

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. bazı dingillerin beyinsiz davranış ve düşünememe tarzlarını bu kadar güzel dile getirip yakındığın için teşekkürler sayın ateist kardeşim

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yazı olmuş gerçekten.tebrikler

    YanıtlaSil
  5. sanırım pek çoğumuzun yaşamıştır bu müslimlerin kendi dinini herkese dayatması olayını. bizim okulda da (bildiğin devletin okulu) kutlu doğum haftası diye her sınıfa bir gül ve yanında bir hadis bırakıldı. ulam bi kere kafası çalışan adam olsa müslüman da olsa anlar laikliği, eşitliği ve bunların olmasına izin vermez. ama yok bi tane kafası çalışan adam yok etrafta.

    YanıtlaSil
  6. yorum yapmıyorum kardeşim bende bir müslümanım ama insanların zorlanmasına karşı bir kişiyim benim dinim sevgi dini kardeşlik dini hoşgörü dini şimdikilere müslüman diyesim biel gelmiyor.. yani bu ülkede senin gibi sorunları açıkcva diel getirecek insan bulmak gerçekten zor, sana kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim, sağolun.

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir yazı olmuş tebrikler.İnsanlar tabularını yıkamadıkça bu böyle devam edecek malesef.

    YanıtlaSil
  10. düzenin7ceddine9/5/10 22:57

    gerçekleri söyle.imkansızı iste demiş che.. gercekleri dile getirdigin icin yuregıne saglık..

    YanıtlaSil
  11. türkiyenin kafa yapısının değişecegi yok hepsi irticacı ellerinden gelse memur cübbeyle sarıkla gezecek. bizler çok nadir insanlarız bu yüzden bulundugumuz toplumda sürekli sıkılacagız. her gittigim misafirlikte 1 allah konusu açılıyo gidiyo zaten en sonunda ben bi laf söylüyom herkez ters ters bakıyo artık evimden dışarı asla çıkmıyacam bayramlarda dahil. asosyalim artık .en iyisi :)

    YanıtlaSil